Cambodja

«…en una galeria de pintures en la que es mostressin els horrors del segle XX, Cambotja seria la imatge perfecta. Amb les seves grans palmeres datileres, els seus verds arrossars i els seus ombrívols núvols monsònics, assotada per les violentes forces de la ideologia comunista i la guerra de classes, pel colonialisme i l’anticolonialisme, més els utòpics ideals de l’esquerra intel·lectual francesa, extremats fora de tota proporció per la peculiar tendència asiàtica al positivisme i a la freda abstracció. Entre 1975 i 1979 el resultat d’aquesta constel·lació de forces fou un dels més grans holocausts de la història. Sota el règim comunista de la “Kampuchea Democràtica”, entre un milió i milió i mig de sers humans, d’una població de 8 milions, foren afusellades, morts a pals, deixats morir de fam, obligats a treballar fins a la mort, o que moriren víctimes de malalties, en el més intens i espantós intent de transformació social que la història mai va registrar…»
Robert Kaplan
Viaje a los confines de la Tierra (Flor del Viento, 1996)

Inicial

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s