Entre Refugis

Més o menys quan comencem a intuir que s’acosta el bon el temps ens arriba, pel típic boca orella o per haver-ho llegit en alguna revista especialitzada, algun dels nombrosos recorreguts que podem fer pels diferents refugis de muntanya, Pirineus -aragonesos, catalans o francesos – o per diferents indrets de Catalunya i Espanya.

Fins no fa gaires anys, quan algú tenia en ment de fer alguna travessa que inclogués el pas per qualsevol refugi o alberg, a banda de fer-se un mateix la ruta, gairebé sempre acabaven sent els mateixos, per una banda trobaríem el “Camino de Santiago” en les seves nombroses variants i per un altra costat el “GR-10” o “GR-11”, depenent de si fem la travessa per la vessant nord o sud de tots els Pirineus, des del Cantàbric fins a la Mediterrània a peu o en la seva modalitat en bicicleta de muntanya seguint la “Transpyr”.

Però últimament s’ha posat bastant de moda, i arrel d’això podem veure com cada any n’apareixen de nous, un seguit d’itineraris circulars o en un traçat lineal on se’ns ofereix la possibilitat de recorre un paratge determinat. Normalment, tot i que pot variar segons l’itinerari escollit, disposem de dues opcions de fer-lo, una seria la Sky Runner, es tracta de completar el recorregut en menys de 24 hores, l’altra, i segurament la millor donat que podem gaudir de l’entorn, es l’anomenat Open, aquest ens permet realitzar-lo segons ens convingui més a nosaltres. Sigui quina sigui l’opció escollida, es obligatori passar per tots els refugis de l’itinerari escollit.

caminant

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s