Jiro-TaniguchiVa començar a treballar com a assistent del dibuixant Kyota Ishikawa i va debutar en el món del manga amb “Kareta Heya“, publicat el 1970 en la revista Young Comic. Del 1976 al 1979 va publicar, juntament amb el guionista Natsuo Sekigawa diversos còmics. De 1984 a 1991, Taniguchi i Sekigawa van produir els cinc volums de “Botchan no Jidai“, més tard l’acabaria afegin dos volúms més. Als anys noranta va crear diverses obres entre les quals es troben “Aruku Fita“, “Chichi no koyomi” i “Keyaki no Ki“. El 2001 va crear la sèrie “Ícar” a partir de textos de Moebius.
Taniguchi ha guanyat diversos premis pel seu treball. Entre altres, el premi Tezuka per “Botchan no Jidai“, el premi Shogakukan per “Inu wo kau (Tenir un gos)”, i el 2003 l’Alph’Art del millor guió en el Festival del Còmic d’Angulema (França) per “Harukana machi-e (Barri llunyà)”, pel qual també ha obtingut el premi a la millor obra en el Saló del Còmic de Barcelona del 2004.
Les seves obres s’han traduït a diversos idiomes. En català podem trobar la premiada “Barri llunyà” publicada per l’editorial Ponent Mon, que es tambè qui ha publicat la gran majoria de les seves obres amb títols com: “Blanco“, “Barrio lejano“, “Un zoo en invierno“, “Mi año“, “La cumbre de los dioses“, “Montaña mágica“, “Seton“, “La época de Botchan“, “El rastreador“, “El viajero de la tundra“, “Tierra de sueños“, “El olmo del cáucaso“, “El caminante“, “Sky Hawk” o “Los años dulces“.
També ha publicat amb l’editorial Astiberri “El gourmet solitario“, i amb Planeta DeAgostini “El almanaque de mi padre“.

ac3b1os-dulces-12 ac3b1os-dulces-21 almanaque-de-mi-padre barri-llunya1 barrio-lejano blanco-1 blanco-2 cielos-radiantes cronicas-del-viento cumbre-dioses-1 cumbre-dioses-2 cumbre-dioses-3 cumbre-dioses-4 cumbre-dioses-5 el-caminante el-olmo-del-caucaso el-rastreador epoca-botchan-1 epoca-botchan-2 epoca-botchan-3 epoca-botchan-4 epoca-botchan-5 epoca-botchan-6 epoca-botchan-7 gourmet-solitario1 hotel-harbour-view icare k mi-ac3b1o montac3b1a-magica seton-1 seton-2-1 seton-3 sky-hawk tierra-de-suec3b1os un-zoo-invierno viajero-tundra

%d bloggers like this: