Joe-SaccoPeriodista dels Estats Units autor de novel·les gràfiques centrat sobretot en zones en conflicte de guerra. Algunes de les seves obres li han valgut nombrosos premis i reconeixements, entre ells el American Book Award i el Eisner Award. Usa un llenguatge satíric, narracions en primeres persones i combinació de vinyetes en blanc i negre i text per relatar les condicions de vida i els punts de vida dels conflictes de més actualitat, dins l’anomenat corrent de New Journalism.
Es podria dir de Sacco, que es una d’aquestes persones que no poden parar quiets ni un moment, a no ser que sigui per treballar, segurament deu ser un gen que li ve de ben petit. La seva vida la dut per diferents llocs de residencia, Malta el va veure néixer el 1960, va passar la seva infantesa a Austràlia i l’adolescència als Estats Units. Abans d’establir-se definitivament a Portland, lloc on es va graduar en periodisme el 1981 a la Universitat d’Oregon, va tornar a Malta i més tard va residir durant una temporada a Los Angeles, on va començar a col·laborar amb l’editorial Fantagraphics Books. Ell no es un periodista convencional, ja que el seu treball, desprès de donar-li moltes voltes i tenir-ho força rumiat, els acaba plasmant en forma de dibuix. Els seus treballs s’han caracteritzat principalment en conflictes bèl·lics, intentant donar una visió d’aquells afers que no acostumem a veure en els mitjans de comunicació, si més no d’una manera tan explícita i personal.

apuntes-de-un-derrotista bumf dias-de-destruccion el-final-de-la-guerra el-mediador gorazde la-gran-guerra notas-pie-gaza palestina reportajes

%d bloggers like this: