Mirant des de fora estic convençut que l’ARSENAL és l’equip que crea més amistats. Però de cara endins això canvia. Va ser fundat el 1886 sota el nom de DIAL SQUARE per empleats de la ROYAL ARSENAL, una fàbrica d’armament, d’aquí li ve el sobrenom de ‘GUNNERS‘. Els seus inicis els trobem al sud-est de ‘LONDRES’, al districte de ‘WOOLWICH’, fins que el 1913 es van traslladar a la part nord de la ciutat, concretament al barri de ‘HIGHBURY’, lloc on van construir l’ARSENAL STADIUM‘, fins al 2006 que van tornar a sotmetre a la seva afició a un nou canvi d’ubicació. Aquest cop, però, la cosa es va quedar en un lloc més proper, al barri de ‘ASHBURTON GROVE‘, on van aixecar l’actual ‘EMIRATES STADIUM‘, un estadi que pot albergar a uns 60.000 seguidors. Podríem dir que des que es van instal·lar al nord de la ciutat, van començar els seus problemes amb els rivals de la zona, i directament amb els veïns del TOTTENHAM HOTSPUR. Els ‘SPURS‘, establerts a ‘WHITE HART LANE‘ fins a l’any 2012 quan va patir la seva demolició. Actualment juga al ‘TOTTENHAM HOTSPUR STADIUM‘ al barri de ‘TOTTENHAM’ i amb una capacitat de 62.062. Van néixer un dimarts 5 de setembre de 1882, fundat per jugadors de la lliga de criquet. Durant uns anys el club es va traslladar al sud de la ciutat, però el 1899 va tornar al seu lloc natural per quedar-se. Des d’aleshores quan es juga un partit entre ells dos, se’l coneix pel DERBY DEL NORD DE LONDRES.
A l’oest trobem l’altre gran club, el CHELSEA. Els ‘BLUES‘ juguen amb el seu blau característic, és l’equip amb més títols del futbol anglès. Tot i patir una breu decadència com a organisme cap a finals dels 90, des de l’arribada, el 2003, del magnat rus ROMÁN ABRAMÓVICH, aquest ha anat fet un equip a base de talonari, no d’una forma tan exagerada com el MANCHESTER CITY, però sí que es pot notar el seu alt poder adquisitiu. La “perla” del club i pel que aconseguí ser un dels equips més odiat al futbol anglès i a altres països, va ser quan va fitxar a l’entrenador JOSÉ MOURINHO. Si volem seguir les evolucions dels seus seguidors, podem veure la pel·lícula “THE FOOTBALL FACTORY” (2004). El seu camp, ‘STAMFORD BRIDGE‘, és conegut popularment com a ‘THE BRIDGE‘, i té una capacitat de 42.055 espectadors, situat entre els barris de ‘CHELSEA’ i de ‘FULHAM’, es troba molt a prop del seu màxim rival, el FULHAM. Entre aquests dos es disputa l’anomenat DERBY DE L’OEST DE LONDRES’, la veritat és que la premsa britànica no s’escarrassen gaire a l’hora de posar noms. També és conegut, i aquí sí que la van encertar, com a THE SW6 DERBY, ja que tots dos comparteixen el mateix codi postal.
Coneguts com a ‘COTTAGERS‘ vesteixen uniforme blanc i negre, i segurament el seu estadi, ‘CRAVEN COTTAGE‘, construit el 1896 i amb una capacitat de 26.600, és un dels més autèntics que queden a ‘LONDRES’. Al districte de ‘HAMMERSMITH AND FULHAM’, també han de conviure amb el QUEENS PARK RANGERS, equip que també entraria en el DERBY de la zona i que durant un temps els seus seguidors sentien un odi profund envers els del CHELSEA, però com que aquests no els hi feien ni cas ho van deixar estar. Però evidentment no ho podien deixar així, i finalment els ‘HOOPS‘, de ratlles blaves i blanques, estil rugby, després de molt insistir ho van aconseguir, i ara sí que es veuen correspostos als enfrontaments amb els ‘BLUES‘. El QUEENS va nèixer després de la fusió del ST. JUDE’S i el CHRISTCHURCH RANGERS l’any 1882. Els seus partits els disputen al ‘LOFTUS ROAD‘ amb una capacitat de 18.200 espectadors. On cada una de les quatre graderies tenen un nom, ‘LOFTUS ROAD END’ (o ‘THE LOFT’), ‘ELLERSLIE ROAD STAND’, ‘SOUTH AFRICA ROAD STAND’ i ‘SCHOOL END’.