MONISTROL – SANT BENET – SANT DIMES – MONISTROL

ruta-1
La ruta comença a la plaça de la Font Gran de Monistrol on trobem l’inici del PR C-19 i que després de recórrer els carrers de la població ens duu cap a l’inici del Camí de l’Àngel. Al cap de no massa estona i una pujada poc marcada arribarem al Monestir de Sant Benet. Aquí seguim la carretera en direcció al Monestir de Montserrat, on al cap de poc i ja passades les restes de l’antic hotel de la Colònia Puig, agafarem a mà dreta el Camí dels Matxos, aquest ja és una mica més exigent, fins a la carretera que ens duria al Monestir de Santa Cecília de Montserrat. Però nosaltres tornarem a agafar la carretera cap a l’esquerra on al cap d’una mica més d’un quilòmetre i a l’alçada d’una corba, hem d’estar alerta, surt un camí que ens ofereix l’opció d’anar a mà esquerra pel Camí dels Degotalls i un altre amb unes marques grogues que s’enfila cap amunt i que duu el nom de la Canal del Pou del Gat, nosaltres agafarem aquest darrer. Hi ha passos que potser són més exigents físicament, però si ho anem fent amb un ritme tranquil, és molt fàcil d’assolir i gaudirem d’aquest preciós camí.

Un cop dalt tornem a recuperar el PR C-19 de l’inici, nosaltres tornem a girar cap a l’esquerra en direcció el Pla de la Trinitat pel Camí de l’Arrel. Al cap de poc trobarem una fita on ens proposen un parell d’opcions extres però amb tornada al mateix lloc, a l’esquerra l’Ermita de Sant Dimes, i a la dreta l’Ermita de la Trinitat. Recuperem el camí i ens dirigim cap al Monestir tot seguint el GR-4 o GR-172, ja que aquí van junts, passant molt a prop de l’Ermita de Sant Benet que avui en dia és un refugi, i baixem les escales del Pas dels Francesos on al cap de poc arribem a la plaça del Monestir.

Un cop descansats i dinats enfilem la baixada pel GR-96, al cap de poc trobarem la cruïlla amb el GR-5 que surt a mà dreta, però nosaltres l’ignorarem i tirarem cap a l’esquerra pel GR-96 o Drecera dels Tres Quarts fins al poble i a la plaça on hem començat aquest itinerari.

RUTA DE LES ERMITES

ruta-2
Per aquesta ruta circular tant la sortida com l’arribada la farem des del mateix Monestir. Agafarem el Camí de Sant Miquel, que és una pista asfaltada i que en un moment ens plantarà a la desviació del mirador i creu del mateix nom, ens hi acostem i gaudim de les magnífiques vistes i recuperem el camí per tal de seguir per la pista fins al Pla de les Taràntules, tot passant per l’ermita de Sant Miquel, el Pla de Sant Miquel o dels Soldats i el Camí de les Ermites. Un cop al Pla seguim recte pel Camí de Sant Joan, cap a l’Ermita de Sant Joan i l’Ermita de Sant Onofre, on un cop passada aquesta darrera se’ns ofereix la possibilitat en forma d’escales que pugen o baixen, nosaltres anirem amunt per tal de passar per l’Ermita de Santa Magdalena i anar a buscar el Camí Nou de Sant Jeroni. Després d’una bona pujada arribem al punt més alt de la ruta, Sant Jeroni (1148 metres).

Reposem una mica i enfilem el camí de baixada tot aturant-nos a les restes de l’Ermita de Sant Jeroni i del restaurant on el sostre d’aquest el trobem ple de fites. Seguim avall i agafem el trencall a mà esquerra que ja hem vist en pujar i tot fent unes ziga-zagues per dins del bosc anem a buscar l’Ermita de Sant Antoni. Aquest camí és molt maco però hem d’estar alerta per seguir les marques grogues i al mateix temps vigilar amb les marques blaves que ens duran a mà esquerra i amb l’ajut d’una corda fins a l’ermita en qüestió. De baixada seguim un sender que tot fent esses ens retorna al camí d’on veníem en direcció les Lluernes, els Flautats i l’Ermita de Sant Salvador. Durant una bona estona tenim unes vistes magnífiques del Cavall Bernat, l’Elefant i la Mòmia. Un cop passada l’ermita seguim baixant i arribem a una cruïlla on en un minut arribem a l’Ermita (Refugi) de Sant Benet, després de recuperar el camí ens dirigim cap a l’Ermita de la Trinitat. Poc després arribem al Camí de l’Arrel on abans de girar a la dreta, seguirem recte per anar a l’Ermita de Sant Dimes. Un cop recuperat el camí ens dirigim cap a l’última de les ermites, la de Santa Anna, el Pas dels Francesos i la plaça del Monestir.

%d bloggers like this: