NÚRIA – PIC DE L’ÀLIGA – PIC DE FONTNEGRA – NÚRIA

ruta-1
Petita ruta circular que no ens ocuparà massa temps i que ens pot servir per tal de fer una mica d’escalfament tant pel que fa al cos com visualment alhora de recórrer qualsevol àrea de la Vall de Núria i encara més si tenim la intenció de fer l’olla.

Sortint des de l’alberg (2122 metres) agafem el camí que ens duu en direcció NNW cap al Pic de l’Àliga, aquest camí en el seu tram inicial és el mateix que ens porta a la Collada de Torreneules. Després d’unes quantes llaçades arribem al Pic (2422 metres), seguim recte on al cap de poc i carenant pel Serrat de la Coma del Clot passarem pel Pic de la Pala (2475 metres). A partir d’aquí la sensació que tenim és que pràcticament hem perdut el camí i en veritat és ben bé així però de tant en tant ens torna a aparèixer i després de fer una bona pujada arribarem al Pic de la Fontnegra (2728 metres). Si no volem pujar de manera tan directa, sempre podem tirar una mica cap a la dreta en direcció al collet de la Fontnegra i un cop aquí gira a mà esquerra cap al pic.

Des d’aquí dalt les vistes són magnífiques i podem veure tota l’Olla de Núria. Nosaltres tirarem cap a vall en la mateixa direcció que veníem i amb la vista posada al Coll de Noucreus. Tot carenant per caminet molt ben marcat i d’una manera bastant ràpida després de passar pel Cim de Rocs Blancs (2784 metres), Cim Baix de les Arques (2782 metres) i el Cim de les Arques (2792 metres) arribarem a la cruïlla del camí que ens durà cap a l’alberg. Nosaltres però acabarem de fer la pujada i arribar al coll, opcional acostar-nos al Pic de la Fossa del Gegant (2808 metres). Un cop fet això girem cua i baixem pel clar i marcat camí que després de passar per la Recança de les Molleres, Clot de Noucreus, la Coma de l’Olla i la Coma de les Molleres, enllaçarà amb el GR-11 que baixa del Coll de Noufonts. Uns metres més endavant trobem un petit camí senyalitzat que s’endinsa cap al bosc i ens duu directament cap a l’alberg. Això ens evita el fet de baixar fins al Santuari de Núria i tornar a pujar pel camí del Via Crucis.

NÚRIA – COLL DE NOUCREUS – COMA DE VACA – QUERALBS

ruta-2
Sortim del Santuari de Núria en direcció al Pic de Noufonts. Un cop passat el Pont de l’Escudé agafarem el camí que ens porta amb una clara ascensió fins al Coll de Noucreus (2798 metres). Un cop hem pogut veure les nou creus que hi ha plantades aquí girem a la dreta en direcció al Pic de la Fossa del Gegant (2808 metres) on arribem de seguida. Des d’aquí és qüestió d’anar seguint el GR-11, Coll de Carançá (2723 metres), Pic Superior de la Vaca (2826 metres), Coll de la Vaca (2790 metres), Coll de Tirapits (2782 metres), Barraca de Tirapits i Coll de la Marrana (2529 metres).

Des d’aquí i per un petit sender baixarem fins a trobar la variant GR-11.7 i que ens durà directes al refugi de Coma de Vaca (Manalic) (1995 metres). Al matí i després d’uns excel·lents sopar i esmorzar, sortim del refugi i anem a buscar el camí de les Gorges del Freser. Passem el pont i a mà esquerra al cap de poc trobem els senyals i d’una manera bastant ràpida guanyem alçada. Aquest mateix camí pertany als senders coneguts com a Itinerànnia i que permeten travessar les comarques del Ripollès, la Garrotxa i l’Alt Empordà. El camí transcorre mantenint l’alçada fins a un punt anomenat Les Marrades on comencem a baixar de manera bastant ràpida primer fent ziga-zagues i després per dintre del bosc fins al Pont de Daió. D’aquí i per una pista i un quilòmetre de carretera que passa pel costat de l’Alberg refugi La Farga, arribarem al cremallera de Queralbs.

%d bloggers like this: